Hati :')

Hai viewers.
Harini, saye nak cakap something pasal hati saye.
Saye tidak pernah memilih awak untuk saye, tapi Allah yang memilih awak untuk saye.
Saye tidak pernah mengharap mencintai awak, tapi ALLAH telah menundukkan hati saye untuk mencintai awak.
Saye tidak pernah bermimpi untuk mendampingi awak, tapi Allah yang telah menunjukkan jalan hidup saye untuk mendampingi awak.
Saye juga tidak pernah berharap menanggung rasa ini atas cinta saye pada awak.
Tapi ALLAH yang telah memberi rasa ini dan harus saye tanggung ke atas awak.
Itulah saye seadanya.
Tidak pernah saye rasa untuk mengatur hati saye sendiri.
Kerana Sang Pemilik saye yg telah mengatur saye dan menentukan bagaimana saye dan apa yang saye rasakan di saat ini.
Okbye :')

p/s : kalau awak nak tinggal saye, bgtaw saye dulu, boleh kan ? biarpun perit, insyaAllah, akan saye terima dengan ikhlas, sebab saye dah penat macam ni. dibiar hanyut tanpa arah.

Senyum :)


♥ Senyumlah andai dirimu dilukai ♥
♥ Senyumlah andai dirimu dilupai ♥
♥ Senyumlah andai dirimu dikhianati ♥
♥ Senyumlah andai dirimu ditindasi ♥
♥ Senyumlah andai dirimu dibebani ♥
♥ Senyumlah andai dirimu disakiti ♥

♥Sesungguhnya senyuman itu menunjukkkan ketabahan dirimu.♥

Comel kann ? :D
Baby lagi pandai senyum, sebab deorang takdenye taw makna kecewa :')
p/s : saye rindu time dia senyum kat saye :D

Birthday Sara :D



Hangout with my besties, Maisarah Ayesya and Niesa and my lil sys, Farah Najwa memang best habis ! 
Dari twilight, sampai ke pizza hut.
Then celebrate birthday sara.
 And shopping sampai kena halau tak boleh ambik gambar.
Photoshoot sampai kitorang dipanggil untuk jadi model sementara kat sunway ♥ 
Dari formal sampai ke gaya bebas.
Sampai tak sempat cakap goodbye, i'm sorry :'( 
Btw, nanti kita hangout lagik don't worry.
 Kita berOMBAK RINDU pulaak, insyaAllah. :) 
Best gila, happy jeh, thanks taw. :)
And here, a few pics of the day.
I'm sorry, saye private album kat fb.
Yang berkaitan jeh boleh tgk.
Sorry taw :D

ni model sementara, KAMI semua BERSAMA :D
Birthday girl, and i love her :D

Kami janji kawan sampai mati and make sure impian kami tercapai :D

Farah Najwa sorang jeh f2, heheh :D
Kami pantang tengok cermin, sanggup bersila. haha :D
*klik kat gambar untuk view image*

p/s : harini memang gila best, even date kami tak berupa date, haha :D and saye harap satu hari nanti, boleh tengok movie dengan dia. perhaps.

Andai Dia Tahu :')


Hai viewers :D
Andai dia tahu, dalam hati perempuan...
Ada naluri untuk disayangi.
Ada rasa untuk diberi perhatian.
Ada rasa untuk didengari keluh kesahnya.
Ada waktu-waktu minta ditemani kesedihannya.
Andai dia tahu...
Rajuk seorang perempuan minta dipujuk.
Marah seorang perempuan perlu didekati.
Sedih seorang perempuan harus didengari.
Gembira seorang perempuan ingin dikongsi.
Andai dia tahu...
Di sebalik seribu satu rasa itu, ada sekeping hati nan lembut.
Bukan untuk dimanjai.
Bukan juga untuk ditatang bagai minyak yang penuh.
Hanya perlu sedikit perhatian.
Agar rasa kasih itu terasa wujud walau di saat jauh.
Kerana andai dia tahu...
Hati ini sentiasa akan bertanya pada diri seorang perempuan.
Wujudkah cinta itu di hati lelaki bila di saat jauh tanpa perkhabaran ?
Sayangilah seseorang itu atas dasar siapa dirinya sekarang.
Bukan atas dasar siapakah dirinya sebelum ini.
Cintailah seseorang itu kerana hatinya.
Bukan kerana rupa parasnya semata-mata.

p/s : Girls are not toys. You can't pick them up and drop them whenever you want.

Perempuan :D


Hai viewers :D
Takda idea nak tulis apa malam ni, tapi nak tulis jugaak.
Haha :D
Saye cuma nak tulis satu benda jeh.
PEREMPUAN.
Dia yang diambil dari tulang rusuk.
Jika Tuhan menyatukan orang yang berlawanan sifatnya, maka itulah saling melengkapi.
Dialah penolongmu yang sepadan, bukan lawan yang sepadan.
Ketika pertandingan bermula, dia tidak berada di hadapan untuk melawanmu.
Tetapi dia berada di sampingmu untuk bersama-sama menjaga di belakangmu saat kau menjaga di hadapan.
Atau segera mengembalikan pedang yang telah terlepas dari tanganmu.
Dialah yang akan menutup kekuranganmu.
Dia ada untuk melengkapi apa yang tiada dalam perasaanmu.
Kelembutan, keindahan, kecantikan, rahim untuk melahirkan, mengurus hal-hal yang dianggap remeh sehingga satu saat kau tidak memahami hal-hal seperti itu, maka dia yang akan menyelesaikan selebihnya.
Tanpa kau sedari, ketika menghabiskan sisa hidupmu, kau menjadi lebih kuat kerana kehadirannya di sisimu.

p/s : wahai adams, hargailah perempuan, gadis, wanita di sekeliling anda :D

A Little Love :)


Hai viewers :D
Kat sini, saye nak cakap, kan dah menyesal, jolok sarang tebuan lagi, mesti laa kena sengat.
Haa, padan muka.
Hey you, i'm sorry.
Kite 0-0 ehh ?
Awak buat salah, saye buat salah jugak kan ?
Tapi saye taktaw salah saye hape.
Hee :D
Saye nyanyi untuk awak nakk ?
Haha :D
Ok, masuk bab merapu dahh.
Ni untuk awak.

Greatness as you,
Smallest as me,
You show me what is deep as sea,
A little love,
Little kiss,
Little hug,
Little gift,
All of little something,
These are our memories.
You make me cry,
Make me smile, 
You always stand by my side,
I don't want to say goodbye,
You make me cry,
Make me smile,
Make me feel the joy of love,
Oh kissing you,
Thank you for all the love you always give to me,
Oh I Love You.

Ehh, okbye :D

 p/s : one day, saye nyanyi laa, buat mase ni, bace je dulu lirik ni, heheh :D

Sorry ?


Hai viewers :D
Sorry ?
4 kali dia cakap mcm tuh.
Dia kata, tu ja yang mampu dia cakap.
Dia bukan saje nak buat mcam tu kat saye :'(
Ohh yaa, means dia ade sebab buat mcm tu laa kan ?
Sedih hati ni, pedih hati ni, dia tawu takk ?
As i said, hati saye tak kebal okayy ?
Faham takk ?
Mudahnye dia buat mcm ni ke saye, tapi dia ingat mudah mcam tu ke saye nak maafkan dia ?
Trima maaf dia ?
Janji ?
Janji tu mesti tinggal janji je nanti.
Tak tinggal saye ?
Tak lupa saye ?
Betui eh ?
Boleh kan jangan buad macam ni dah ?
Mulut cakap boleh, tapi hati rela ke ?
Yang pasti, saye kecewa dengan dia.
Taknak, tinggalkan je, saye takkan kacau dia.
Ape tah salah saye lagi, saye pun tak boleh tebak dah.
Saye tawu dia akan buat lagi.
Kalau saye maafkan, means saye cuba untuk bagi dia peluang.
Serius saye cakap, saye takut kehilangan untuk kali ketiga.
Takut.
Tapi saye tawu, saye harus bersedia untuk kemungkinan tu.
Redha :')

p/s : awak, boleh kan jangan buat saye macam mana awak buat sebelum ni ? saye terasa okay ? :'(

Andai Lelaki Tahu :')



Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.
Andai lelaki tahu, apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.
Andai lelaki tahu, apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. 
Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. 
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.
Andai lelaki tahu, apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.
Andai lelaki tahu, apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang, tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. 
Kadang-kadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.
Andai lelaki tahu, apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. 
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.
Andai lelaki tahu, apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
Andai lelaki tahu, apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. 
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.
Andai lelaki tahu, apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. 
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. 
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. 
Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.
Andai lelaki tahu, apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. 
Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. 
Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.
Andai lelaki tahu, apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. 
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. 
Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. 
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. 
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. 
Dia terlalu emosional. 
Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.
Andai lelaki tahu, sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. 
Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan. 
Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. 
Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.
Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. 
Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. 
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak-anak anda.



p/s : saye harap dia faham ape yang saye cuba sampaikan :'(

A Millionaire's First Love :')


Hai viewers. :D
Sedih tgk crita tuh.
Dah laa hati saye memang dah sedih, bila tgk crita tuh, terus jatuh air mata ni tanpa henti.
Bodoh kann ?
Air mata ni laa, nak jatuh tak tentu pasal pulak.
Pasal crita boleh jadi isu :'(
Crita ni, perempuan tu sakit.
Lelaki tu kaya gila, tapi sebab wasiat datuk dia, dia kena habiskan pelajaran dia sampai senior year.
Biasa laa bila anak orang kaya ni, takmaw belajar laa sebab ingat harta tu boleh tampung hidup dia dah.
Lepas tu, disingkatkan crita, dia jatuh cinta dgn perempuan yang sakit tuh.
Serius sedih, dia sampai maki doktor sebab tak dapat ubati penyakit perempuan tu.
Agak2, saye dapat bf mcm dia tak ?
Hmm :'(
Dia cakap, 

The girl is more important than the 99.9% of the inheritance that i'm throwing away.
 Hmm, perempuan tu pulaak cakap,
I'll end up hurting him. Knowing that, i miss him. I wanna hold his hands. And be with him. What makes me happy now, will hurt him later. But I can't help it.
Sedih kann ?
Mungkin ni luahan hati saye jugaak.
Situasi dia, secara tak langsung, same as me.
Sakit, perasaan sayang terhadap insan yang bernama lelaki.
Tapi dia beruntung, sebab lelaki tu memang sygkan dia :')
Saye ?
Hanya Allah yang tahu.

p/s : cerita Korea sebenarnya full of love, saye tertarik sebab kasih sayang yang terbina antara deorang, bukan sebab penampilan deorang.

Kalau tak suka, jangan buang, pulangkan balik :'(


Ehh hai viewers :D
Saye tertarik dengan ayat tuh.
Kalau tak suka, jangan buang, pulangkan balik :'(
Ya laa, mungkin ayat tu memang sesuai untuk saye.,
Mungkin betui laa kan, crita kitorang dah habis.
Dah tamat.
Tapi jangan laa buat saye mcm ni.
Boleh kan awak ?
Dia dah berubah.
Tu ja yang saye mampu ckp.
Saye dah start sayang dia.
Layan saye macam nak taknak ja, buat saye terasa sangatsangat.
Hati saye bukan besi.
Takda perisai pun :(
Awak taw tak, kecik mana pun benda tu, it matters ?
Sakit ape yang saye rasa, awak penah pk tak ?
Hati saye bukannya kebai mana pun.
Saye boleh lagi control bila awak tak text saye.
Bajet cool laa.
Sebab saye taknak awak ckp saye pentingkan diri sendiri tak fikirkan diri awak.
Tapi bila awak text, buat layan nak taknak, air mata saye dah tak tahan taw tak ?
Main hati saye boleh bahagiakan awak ?
Terima kasih laa, tapi permainan ni harap dah tamat.
Saye dah penat bahagia sementara.
Lelaki tak kenal makna kecewa eh ?
Salah saye sebab berharap pada org yang salah.
Salah saye sebab salah menghulurkan kasih pada yang tak sudi.
Menyemai janji pada yang cuma bersimpati.
 Saye patut tak layan awak dari mula kan ?
Terima kasih dan maaf.
Saye dah tersayang awak, terindu awak, dan saye harap tu kesilapan saye yang terakhir :'(
I wish you were here because i miss you damn much baby :'(

p/s : Theres a HELL in HELL-O. Theres a GOOD in GOOD-BYE. That’s why you shouldn’t be afraid of Goodbye but careful with the Hello.

Listen To My Heartbeat Dear :')


ehh hai viewers :D
Apa nak cakap eh ?
Ape perasaan saye skrang ?
Takda sape boleh tebak :(
Dia dah berubah.
Saye tak suka perubahan dia.
Dia dah tak sesweet dulu *ayat poyo kan?*
Kitorang dah tak mesra mcm dulu.
Ayat dia semua buat saye terasa.
Eh eh, satu benda yang saye perasan, msg dia dah takda smiley and gelakgelak mcm dulu.
Hmm, terasa :(
Tapi, dia taw apa ?
semua takda apa bagi dia.
Tapi bgi perempuan, mcm mana kecik pun benda tu, mesti tinggai kesan.
Fitrah mungkin.
Okbye :D

p/s : saye rindu awak, tapi knapa awak mcm ni ?

3 months, 3 weeks and 3 days :)


Hai viewers :D
Harini kan, genap kitorang bersama 3 bulan, 3 minggu dan 3 hari.
Ehh bersama ?
Entah laa, taktaw nak cakap.
Yang pasti, i'm single but not available.
Haha :D
Ehh, maybe it's too early tapi saye nak bgtaw something.
Mungkin untuk bgtaw dia jugaak.
Ya laa, dah takda phone kan ?
Nak bgtaw dia pun taktaw mcm mana, so ikut sini aje laa.
Rasanya dia still follow blog saye kot.
Emm, saye akan bertolak ke SINGAPORE 8/12.
And, taktaw balik bila.
Heheh :p
Ni yang syok ni taktaw balik bila.
*lagi lama, lagi best kot, boleh cari bf singapore pulaak*
Bhahaha :D
Ok, tu jaa kot.
Apaapa yang saye nak crita nanti, saye update lagik.
Okbye :D

2134 :(


Hai viewers :)
Saye nak cakap something neh !
Straight to the point je eh ?
Saye selalu simpan mesej dia.
Bukan selalu dah.
*ok, cakap berbelit lagi*
Memang setiap kali mesej dia masuk, memang saye simpan.
Ramai laa yang saye buat mcm tuh.
Yang rapat.
Tapi semalam, saye delete semua mesej dia.
Ade 2134 :(
Sayangnyaaa !
Sedih taw tak ?
Huhuhu :'(
Sebelum my dad ambik phone tuh, saye sempat buang semua mesej tuh. 
Mawnya tak, naya jaa kalau kena lagi pasai mesej2 tuh :(
Haihh, semua janji kitorang ada dlm folder tuh, semua dah delete.
Tak terkata laa sedih macam mana ni.
Tapi kan, pk2 balik, mungkin tu salah satu cara nak buat saye lupa dia kot.
Hmm, maybe. Just maybe.
Okbye :D

Takda Tajuk :D


Ehh hai viewers :D
Bosan kan ?
Apa boleh buad ?
Phone, my dad dah ambik.
Salah saye jugakk -.-
Hmm, bila boleh dapat pun taktaw.
Macam mana nak contact dgn dia nanti ?
Kalau tak lappy pun kena ambik jugaak, nasib sempat bawak pegi sembunyi.
Bhahaha :p
*nakal sgt tudia laa, kang tak pasal kena tibai lagik*
Haihh, malas nak crita pasal semalam.
Tak pasai jaa air mata meleleh tak brhenti.
Huwaaaa T.T
Nak phone balik !
Hmm, tu jaa.
Okbye :)

Golan Yosef ?

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Nak crita sikit pasal sorang actor ni.
Dulu kan, saye minat gila dgn dia.
Actually, tak minat mana pun.
*cakap berbelit*
Tapi sebab tengok dia pandai gila menari tango, tu yang hati terpaut kejap.
Haha :D
First time tgk dia, dalam movie THE CHEETAH GIRLS 2.
Yang trip deorang pegi Barcelona tuh.
Best kan boleh travel mcam tuh ?
Hehe :)
And ada satu part tuh golan yosef aka joaquin menari tango dengan sabrina bryan aka dorinda.
Ya ALLAH !
Sweet gila nak mati.
Taktaw kenapa saye ckp sweet.
Bhahaha :p
Suka tengok deorang menari.
And this is the video part deorang menari tango :)
Watch this :)
Okbye :)
Lots of Love, FIE :)



p/s : sekarang saye dah tak minat dengan golan yosef, tapi minat dengan kim hyun joong. dia pun pndai menari ! heheh :p

Addicted to KOREA ?

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Saye nak tanya diri saye sendiri, saye dah addicted dgn korea eh ?
I don't think so.
Heheh :p
Saye minat sorang jeh.
Tu pun bersebab.
Rambut and senyum dia buat saye teringat someone.
Tapi, tak dikenal pasti sape empunya diri yang ade rambut and senyum macam tuh.
Lebih kurang macam familiar jeh.
Pelik kan ?
By the way, KIM HYUN JOONG sweet.
Tu je yang mampu saye cakap.
Dia ade aura yang tersendiri.
Hey guys, don't worry.
Saye dah ade KD yang mampu happykan saye.
So, saye takmaw pun KIM HYUN JOONG tuh.
Tapi kalau bagi free, bnyak kali jugak pk. 
Heheh :p
*Mawnye aku kena sembelih nanti wehh*
Tapi serius, saye suka senyuman and rambut dia.
Tu jaa. :)
Here are some pics of him :)
Okbye :)





p/s : wanna know something ? baru saye perasan, style dia ade macam abang ai'man anak angkat family saye. bhahaha :D romantik :)

Deactivate :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Straight to the point je eh ?
Hati saye macam dihiris ditusuk pisau berjuta kali !
Serius sakit hati gila.
Macam tu ka kawan ?
Tu kawan makan kawan namanya.
Terima kasih laa.
Saye dah deactivate account fb saye sbb dia.
Sebab budakbudak tuh.
Ni malas pasal perempuan taw tak ?
Emo terlebih pesal ?
Ehh, bukan saye pun perempuan ke ? *berfikir dalam hati*
Ish ! Memang laa, tapi takda laa emo sgt macam dia tu sampai benda kecik pun nak marah orang.
Tak padan dengan umur kot.
Suka hati jaa nak hambur segala benda kat orang.
Hope vacation ke singapore mampu tenangkan hati.
Okbye -.-

p/s : saye takkan maafkan awak okay ? thanks atas makian, cacian, kutukan and kejian.

Selesai Sudah Majlis :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
This post supposed to be posted yesterday -.-
Sorry guys.
Hehe :D
Err, semalam, ade majlis konvokesyen students SKCB.
My primary school.
What SKCB stands for ?
Sekolah Kebangsaan Convent Butterworth :)
Here are some pics of me even saye tak terlibat pun.
Saje menyibok.
Bhahaha :p
Perasan cantik tudia laa, kerja nak snap jaa. -.-







Lots of Love, FIE :)
p/s : yang atas sekali tu kan, untuk dia. heheh :p

Suddenly ?

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)

Bosan kan bila dah cuti sch ni ?
Takda benda nak buat taw tak ?
Haihh -.-
Hmm, saye nak ckp, saye rindu time bulan ramadhan :)
Entah kenapa.
1 ramadhan tahun ni memang bermakna gilaa :)
Bermula dengan perkataan 'yaa :)'.
Di situ titik permulaan kenal kitorang.
Pukul berapa ?
5.10 a.m, waktu sahur. heheh :)
Hmm, akal menyuruh tinggalkan, hati memaksa tunggu dia.
Otak ligat pk pasal dia, tibatiba msg dia masuk.
Okbye. :) 
Lots of Love, FIE :)
p/s : hope malam ni, tak tinggal saye lagik macam selalu. :) 

Forever and ALWAYS ?

Assalamualaikum :)


Hai hai :)
Nak crita sikit tumpang ingat.
Haha :D
Err, ade skali tu kan, dia pernah cakap...
Aku boleh tinggal kau kejap ja, tapi bukan utk selamanya. 
 Hmm, boleh percaya ke ayat ni ? 
I'm sorry.
Bukan takmaw percaya, tapi dia sndiri taw hati saye dah banyak kali dilambung tak bersambut, ditusuk hingga hampir hancur.
Wanna know something ?
Lelaki tu benarbenar handsome kalau dia tak sweet dengan perempuan lain and tak cakap the three words suka hati ja.
Yess, i need him.
Mungkin dia taktaw betapa terseksanya saye kat sini menanti dia.
Dan serius, handphone saye entah ke mana.
Siang tadi, keluar shopping pun tak bawak phone.
Macam mana boleh terlupa pun taktaw.
Sampai kena marah dengan mama.
Haihh -.-
Tu ja kot.
Bnyak lagi janji yang dia buat sebenarnya, tapi takpa la.
Janji merapu ja tuh.
Mungkin dia sendiri tak perasan apa yang dia buat.
Apaapa pun, perkataan maaf sentiasa saye hulurkan.
Biane -.-
Lots Of Love, FIE :)
p/s : hey there, i'm not your barbie doll. i wanna be your lollipop. :) 

Jujur :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Sorry, lama tak mengupdate.
Serius takda mood sikit pun.
Grr -.-
By the way, saye nak ckp, sorry, sebab blog ni dah tak lawa.
Malas jugaak nak edit.
Sebab taw nanti tak lawa jugaak.
So, buat tak kisah jeh.
Heheh :D
For your information, saye memang rindu dia gilagila.
And i don't know why i still waiting of him.
Lagi sebulan taw tak ?
Seksa mcm mana taw kan ?
Ya Allah, bantulah hambaMu.
Jika benar dia yang Kau tetapkan buatku,
Tetapkanlah hatiku dengan hatinya.
Tetapi, jika bukan aku yang menjadi pilihan hatinya,
Redhakanlah hatiku dengan ketentuanMu.
Doa ni selalu saye selitkan bila selesai solat.
Ntah kenapa, hati saye tak berubah biarpun saye cuba untuk mengubah.
Susah. Payah. Perit. Sakit.
Semua saye dah rase.
Saye taktaw tempat saye kat hati dia.
Dia tak pernah berterus terang apa hubungan kami sebenarnya.
Apa yang saye ckp harini cuma sekelumit dari apa yang saye rasa.
Saye tak boleh tipu perasaan saye.
Memang benar, cinta tak boleh dipaksa.
Takda sape yang faham and mengerti.
Termasuk dia.
Saye dah janji dengan dia.
And tak mungkin janji tu saye mungkiri.
Saye nak tinggalkan dia.
Tapi, hati saye berat mengatakan yang saye menyayanginya.
Ape yang harus saye buat untuk membuang perasaan ni ?
Penat.
Katil dah menanti.
Okbye :)

Lots of Love, FIE :)
p/s : boleh kan kalau awak berterus terang dgn saye pasal awak dan dia ? pasal awak dan saye ? dan kalau boleh, letakkan noktah di penghujung rindu ni :)

Dunia Baru :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Lama tak update kan ?
Ingat nak padam dah blog ni.
Haha :)
Tapi tak terpadam pulaak.
Err, before that, GOOD LUCK TO ALL SPMers :)
Isnin (14/11/2011) minggu depan jeh korang dah nak SPM.
Then, korang habis skolah dahh.
Best laa :'(
Good luck again :)
And, anda bakal menempuh dunia baru yang penuh cabaran dan rintangan yang lebih hebat.
Apa-apa pun, ilmu tu penting :)
Tuntutlah ilmu sehingga ke liang lahad.
Seterusnya, untuk besties, good luck jugaak :)
Okbye :)
Lots of Love, FIE :)
p/s : With my 1 heart, 2 eyes, 5 litre blood, 206 bones, 1.2million Red Cells, 60 trillion D.N.A.'s, I wish u "All the very best of LUCK"

Pilih Aku Atau Dia :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Harini kan, hati saye masih berbelah bahagi bila fikir fikir balik sape yang awak nak sebenarnya.
Saye atau dia ?
Dan saye tawu awak faham sape DIA yang saye maksudkan.
Sini awak cakap sayang, tapi kat sane ?
Sape yang tawu antara awak dgn dia ?
Kalau dia yang awak pilih, saye tak boleh bangkang sedikit pun melainkan apa yang saye rasa cuma sakit disebabkan tindakan awak yang bagi harapan kat saye.
Saye rela awak bersama dia.
Tapi, kalau awak mampu untuk tinggalkan dia, saye mampu untuk terus setia di sisi awak.
Ohh c'mon my dear.
Yepp, awak sedang bagi harapan yang tinggi kat saye untuk terus menanti kehadiran awak untuk memusnahkan segala impian yang telah saye bina.
Taktaw nak cakap ape dah.
Yang saye tawu, saye kecewa dengan awak.
Okbye :)
Lots of Love, FIE :)

p/s : waiting for the day untuk sedih lagi :'(

That's The Way I loved YOU :)

Assalamualaikum :)


 Hai viewers :)
Saye tak tawu knape saye suka dia.
Mungkin ia SOAL HATI :)
Saye boleh bgtaw korang nombor kesukaan dia.
Dia suka bergaduh dengan saye.
Saye tawu birthday dia.
Mak dia cantik.
Dia minat bola gila nak mati dahh sebab dia cakap dia boleh praktikkan kat padang.
Dia selalu dengar masalah saye.
Dia ade saat saye memerlukan dia.
Dia tawu bila saye sedih.
Dia tawu bila saye takda mood.
Dia selalu mendengar.
Tapi diam bila taktaw nak cakap apa.
Haha :)
Time dia taktaw nak membalas apa yang kitorang gaduh, mesti word pertama yang keluar dari mulut dia 'TAK GUNA'.
Masa tu, dia dah takda modal nak bidas apa yang saye cakap.
Haha :)
Dia suka merapu.
Dia suka merajuk jugaak.
Dia suka bebai pun ya jugaak.
Haha :)
Dia suka mengajuk apa yang saye cakap.
Kadangkadang dia suka membebel jugaak.
Saye suka cara awak perlukan saye.
Tapi, saye selalu terlupa untuk cakap 'ILOVEYOU'.
But, saye masih fikir, I know nothing about you because you are full of surprises. :)
Kadangkadang saye fikir, awak akan kembali kat saye ke ?
Atau awak akan tinggalkan saye selamanya ?
Dulu, awak selalu tanya, kenapa saye suka awak ?
Tapi, soalan tu takda jawapan.
Bila saye cakap, saye akan tinggalkan awak buat sementara waktu, kenapa tibatiba awak sedih ?
Bukan ni ke yang awak nak ?
Awak sayang saye ?
Takkan secebis perasaan pun awak takda kat saye ?
I'm not that desperate to have a boyfriend. -.-
Kenapa awak tak pernah nak berterus terang ?
Kenapa game yang awak ciptakan ni, takda peluang langsung untuk saye jadi pemenangnya ?
Now, I know you're the winner and I'm the loser sebab tak dapat halang hati saye dari menyayangi awak.
Ingat kan ayat tu ?
Tapi, kenapa saye ?
Lepas ni, ape lagi game yang awak akan cipta ?
Awak nak tawu tak, awak SUPERMAN saye.
Bila satu hari nanti awak dah selamatkan perempuan lain, awak jangan lupakan saye okay ?
Apa yang saye tulis malam ni, cumalah pertanyaan yang saye tawu akan berakhir dengan persoalan :'(
Okbye :)

Lots Of Love, FIE :)
p/s : saye masih tertanya-tanya. kalau benarlah awak hanya mainmain, takda orang lain ke selain saye ? hati saye dah berkecai kerana Adams. jangan biar ia lebur eh ? boleh kan ? 

Pesanan Buat Sahabat :)

Assalamualaikum :)


Hai viewers :)
Entah kali ke berapa saye post untuk harini.

Macammacam yang jadi dalam sehari ni.
Haihh.
Okay, back to the topic.
Salah seorang sahabat saye ade masalah yang saye tawu dia tak boleh tanggung seorang diri.
Saye tawu even dia tak bgtawu pun.
Saye tawu hati dia kecewa bila mendengar sesuatu yang diharapkan musnah berkecai macam tu jeh. :(
Buat dia, sabarlah wahai sahabat.
Kan ke awak dah menetapkan awak cuma mencintai dia tanpa syarat dia akan mencintai awak kembali ?
Setiap perkara yang berlaku pasti mengajar kita.
Maafkan saye.
Kerana saye bukan sahabat yang baik untuk awak.
Saye dengar masalah awak, saye hanya mencuba untuk menjadi pendengar yang baik.
Saye banyak tolong awak dulu, itu cuma tugas seorang manusia.
Saye tawu saye bukan seorang sahabat di mata awak.
Terima kasih kerana pernah menjadikan hidup aku sempurna dengan kehadiran awak.
Tapi, sabarlah wahai teman.
Saye tawu awak kecewa bila tawu yang dia bukan milik awak.
Saye tawu awak sedih bila tawu dia takkan kembali pada awak.
Tapi, itu kan sebahagian dari hidup ni ?
Kalau takda kecewa, sedih, marah, kita takkan belajar and takkan merasai kemanisan hidup kan ?
Tu ja ape yang saye nak pesan.
Yang saye tawu, saye sayang awak dan sentiasa sayang awak. :)
Okbye :)
Lots of Love, FIE :)
 p/s : dia gadis cahaya keazaman yang penuh dengan kasih sayang dalam dirinya :)

Mungkin Ini Pengakhirannya :'(

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Saye harap ini endingnya :(
Biarpun tak sehebat mana, dan tak seindah yang saye impikan, tapi saye masih bersyukur :)
Dia dah pergi, mungkin selamanya.
Tinggalkan saye sendirian.
Dan saye tahu, dia takkan kembali dahh.
Saye sayang dia, saye dah try jaga perasaan dia.
Tapi, saye manusia jugaak.
Insan biasa yang kadangkadang tersilap langkah.
Saye nak dia selalu di sisi saye :(
Tapi, tu cuma angan-angan.
Angan-angan yang tak mungkin jadi realiti :(
I'm sorry.
Cuma tu jeh yang saye mampu cakap.
Mungkin di sebalik semua ni, saye berharap ini yang terjadi.
Saye takkan cari dia dah.
Itu permintaannya :')
Okbye.
Lot of Love, FIE :)
p/s : saye sayang awak taw tak ? Tapi, awak buat macam ni pulaak. Saye ingat saye boleh lupakan awak. Tapi, Saye cuma ingat jeh. Benda tu perkara last yang saye boleh buat dalam hidup saye :'( 

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

Assalamualaikum :)

 Hai :)
Saye ditag ?
Yepp, ditag.
Heheh :)

Actually kan, saye taktaw pun apa benda ni.
Kuno eh ?

Huhu :'(
Term and condition :

1. Buat entri dengan ”25 Things Random Giveaway by Penmerah.com”
2. Kena la follow blog Penmerah.com. Muahahahaaa.
3. Copy banner comel tu dan letak dalam entri untuk join Random Giveaway.
4. Tag kawan – kawan minimum 3 orang aje. Nak tag ramai pun boleh takde masalah.
5. Dah siap entri, tinggalkan link entri tu kat ruangan komen bawah nanti. Semoga tuah menjadi milik korang ye!

So, saye nak tag kepada :

Okay tu jeh.
Lot of Love, FIE :)
Okbye :)

Pecah :'(

Assalamualaikum :)

Hai :)
Entry kali ni kan, pasal phone saye.
Sungguh laa kan, orang cakap kalau harimau tu sedang tido, jangan kacau.
Padan muka !
Kacau laa lagi.
Haihh =.=
Saye tak suka ade kakak macam dia.
Selalu tak puas hati dengan orang.
Pasal PSP, phone saye yang jadi mangsa.
Padan muka !
Tak boleh contact dengan dia dahh sampai laa dapat phone baru :'(
Adehh, pecah terburai taw dak ?
Hilang bateri tu entah ke mana.
Nasib sim tak hilang, kalau tak, memang kena sembelih laa budak tuh !
Hish, okbye :)
Lot of Love, FIE :)
p/s : sumpah tak suka dia ! hish -.- 

IMISSYOU :')

Assalamualaikum :)

Hai :)

Benarkah CINTA boleh didefinisikan dengan KASIH SAYANG ?
Atau KASIH SAYANG boleh didefinisikan dengan CINTA ?
Persoalan ini sering timbul dalam fikiran saye.
Kenapa perlu ada KASIH SAYANG tapi dibalas dengan JIWA KOSONG ?
Saye sayang awak, tapi kenapa awak tak boleh sayang saye ?
Saye rindu awak, tapi kenapa awak tak boleh rindu saye ?
Saye suka awak, tapi kenapa awak tak boleh suka saye ?
Boleh takk awak jawab ketiga-tiga soalan tuh ?
Adakah ini takdir yang dijadikan untuk saye ?
Takdir yang menyebabkan hati saye terseksa mengharapkan cinta awak terhadap saye yang tidak akan pernah tumbuh sama sekali ?
Tapi, kenapa saye ?
Ya Allah, tabahkanlah hati hambaMU ini dalam meneruskan perjuangan mengejar cinta sejati yang tidak pernah berbalas.
Awak tawu tak, setiap sesaat itu bergerak dan setiap saat itulah saye memikirkan tentang awak ?
Dalam doa saye, saye tak lupa sebut pasal awak.
Tapi, awak tak pernah tawu kann ?
Maaf.

Lot of Love, FIE :)
p/s : sorry guys, terjiwang pulaak :( 

3 MONTHS :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Malam ni mengantuk gilaa. :(
Tapi nak kena update jugaak laa kan.
Heheh :)
Saye dan dia ? 
Em, dah tak contact.
Mungkin buad sementara waktu. :)
Masing-masing perlukan ruang untuk something yang penting dalam hidup kann ?
Tak sampai sehari, dah rindu dia ?
Sorry my dear, takda niat pun nak tinggal.
Tapi, terpaksa.
Semuanya dah diterangkan kan ?
Thanks :)
Tu jeh kot.
Mata dah kena letak lidi dahh.
Mengantuk. :*
Okbye :)

Lot Of Love, FIE :)
p/s : jangan pernah cari saye nanti. saye yang akan cari awak :)

He Should Know This :)

Assalamualaikum :)

Hai :)
Hari ni saye nak cakap, ade something yang dia patut tahu pasal perempuan :)
30 PERKARA taw ! :)

  1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
  2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
  3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
  4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
  5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat !
  6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.
  7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.
  8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.
  9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
  10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.
  11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
  12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
  13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.
  14. Jika kamu menyukai seorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
  15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
  16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
  17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri.
  18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
  19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
  20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.
  21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya.
  22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
  23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
  24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.
  25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
  26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.
  27. Senjata wanita adalah airmata.
  28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.
  29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...
  30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.
p/s : It’s hard to tell your mind to stop loving someone,when you’re heart still does. :(

Tersenyum Bila Terbaca Semua Mesej Dia :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Serius tak boleh tido malam ni.
Teringat semua benda.
Haihh =.=
Allah tak uji hambaNya dengan dugaan yang hambaNya itu tak boleh nak pikul kan ?
Tapi, rasanya dugaan ni berat sangat.
I miss all of them.
But...
Hmm..
Diorang tak faham kenapa saye buad macam tu :(
Untuk lupakan segala benda tu, saye hiburkan hati yang lara dengan baca mesej dia.
Yepp, saye simpan semua mesej dia.
Sekarang dah ada 2202 :)
And setiap malam, sebanyak tu laa saye baca again and again.
Memang laa bosan bace mesej yang sama, tapi tu jaa yang mampu saye buad kalau rindu dia. 
Haha :)
Macam bodoh jeh kann ?
Okay lupakan laa bodoh ke takk.
Asalkan saye happy seiring dengan nama saye bermaksud CAHAYA KEGEMBIRAAN :)
HAHA :)
Diteruskan cerita, dulu, kitorang sweet gila nak mati laa.
Sekarang pun sweet, tapi dah lain sikit.
Masing-masing dah macam cari pasal lagi banyak.
Masing-masing dah salahkan diri sendiri atas apa yang jadi. :'(
Dia suka mengusik, saye cepat cuak.
Dia suka bebai, saye suka merajuk.
Dulu, ada satu time, mesej pending.
Dia cakap...
Line ni spoil laa, bagi laa chance sama. Haha :)
Dia suka gelak. 
Tak reti marah orang pun.
Tapi saye hairan, kenapa dengan saye asyik tak puas hati jeh.
Geram jugaak. Haha :)
Rasanya, dulu kitorang suka word COMEL.
Dulu, saye cakap kitorang comel macam CHIBI MARUKO CHAN.
Tapi, dia cakap kitorang comel macam SHIN CHAN.
Dia suka cari pasal, saye suka marahmarah.
And minat kitorang sama. :)
Saye takut gelap, dia takut segala benda :)
Dia penah cakap...
Takpa, aku ada dengan kau. Jangan nangis ya :)
Haha, time tu rumah dia yang takda elektrik, tapi saye yang nangis.
Taktaw kenapa jadi macam tu. :) 
Tapi, tu semua dulu.
Sekarang kitorang dah tak macam tu.
Sekarang, kitorang cuma sedih, bebai, marah, geram, merajuk.
Rasanya tu jaa yang ada antara kitorang.
Dia cakap, mungkin saye yang berubah.
Sekarang dia dah jarang panggil saye dengan nama yang selalu dia panggil :(
Dia dah jarang bagi something yang dia selalu bagi dulu :(
Takpa laa, tu ja.
Okbye :)
Lot of Love, FIE :)
p/s : it's all about him :) 

Friends :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Friend is someone who helps me up when i am down.
And if they can't, they lay down beside me and listen.
Have you thanked your friends ?
For their smiles ?
Their hellos ?
Their hugs ?
Their taps at your back ?
Their sharing things ?
Their sweet kisses ?
Their way of calling your name ?
Their talking nonstop ?
Their pure love ?
Imagine your friends never doing that anymore, could you bear it ?
These are the one who make life beautiful, easy and cheerful.
So, i thanked THE FIVERS.
And i thanked ALLAH that He gave me friends like them :)
The one who holds your hand everytime when you are need support are good friend.
But, a true friend is one who holds your hand more tightly when you say "LEAVE ME ALONE".
In life, some know you.
Some remember you.
Some like you.
Some understand you.
Some care for you.
But a true friend does all that and always hopes the best for you.
love y'all :)


Lot of Love, FIE :)
p/s : Thank you buddies for being my friend all this while. sorry if there have any grammar mistakes. i am not perfect too. :)

It's Hard To Say Goodbye :'(

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Nak cakap sikit. 
Malam ni memang sedih gila nak mati lahh.
Taktaw kenapa.
Nak cakap pasal dia lagi :'(
Masa tengah dengar lagu kat youtube, tibatiba terklik kat satu lagu ni.
Sumpah nangis bila dengar lagu ni.
Tajuk : YOU :'(

You were there to light my day.
You were there to guide me through.
From my days down and on
I'll never stop thinking of you.

How can I forget all that ?
When you're the one who makes me smile.
You always be a part of me.
How I wish you were still mine.

Never will forget the day.
How we've met and came this far.
We all know we got this feeling.
But somehow it has to end up here.

I know it's me who said goodbye.
And that's the hardest thing to do.
Cause you mean so much to me.
And guide the truth from me to you.

For all the things I've done and said.
For all the hurt I've caused to you.
I hope you will forgive me baby.
Cause that wasn't what I meant to do.

Lot of Love, FIE :)
 p/s : he promised me. but... :'(

Bintang Hati :')

Assalamualaikum :)

Hai hai :)
Harini saye nak cakap pasal ape pun taktaw.
Yang saye tawu, ape yang saye rase, memang takde sape pun faham :'(
Dia BINTANG HATI saye.
Dia PUJAAN HATI saye.
Pujaan hati ?
mungkin dulu.
Sekarang, sepertinya telah hilang segala apa yang saye rasa sedikit demi sedikit.
Mungkin saye hanya mengganggu hidup dia.
Mungkin dalam hatinya berkata...
Baguslah kalau kau sedar kau menyemak jeh dalam hidup aku. Dah la, pi jauhjauh. Aku taknak tengok muka kau lagi.
 Hmm, who knows ?
Hati orang kan tak bule kita baca.
Melainkan dia ada magik laa kan ?
Haha :D
Mungkin saye terlalu menyayangi apa yang ada padanya.
Kerana dia membuat saye berasa diri begitu bererti sehinggakan saye tak dapat menjauh.
Serius cakap, dalam setiap langkah saye, saye inginkan dia di sisi.
Hmm, mungkin sampai akhir usia saye pun, hanya dia yang menjadi terbaik untuk diri saye.
Apa yang saye takutkan, dah pun jadi.
Saye takut dia tinggalkan saye macam mane yang lain biarkan saye keseorangan.
Saye takut dia patahkan hati saye.
Saye takut dia membuat saye semakin terluka.
Tapi semua tu dah jadi.
Ini sekadar luahan hati.
Mungkin insan yang sedang membaca post ini lebih mengetahui siapa DIA :'(
Bye :)

Lot of Love, FIE :)
p/s : always waiting for him :( 

Bersyukur :)

Assalamualaikum :)

Hai hai :)
Harini saye nak berceloteh pasal BERSYUKUR.
Actually kan, saye masih bersyukur sebab still ade orang yang amek berat pasal saye.
Yang menyayangi saye selain mama abah.
Dia ni, saye anggap sebagai seorang kawan, abang, soul mate, apa-apa ja laa.
Itu dia :)
Saye kenal dia tahun lepas, 25 JULAI 2010. :)
Hee,sape kenal ?
Identiti dirahsiakan :)
Kitorang pernah lost contact, pernah gaduh sebab salah faham, macam-macam dah jadi antara kitorang.
Tapi, dia still ABANG saye sampai sekarang.
Emm, dia ni pandai taw.
Kalau dia dapat taw saye tak belajar, Ya Rabbi, leteran dia memang laa...
Haihh =.=
Tapi, saye masih bersyukur.
Ade orang yang ambil berat pasal saye.
Dia penah cakap...
Adik, mainmain jugak taw, blaja jangan tinggal.
See, kadang-kadang memang laa rimas, tapi saye ulang lagi sekali SAYE BERSYUKUR ADA ABANG MACAM DIA :)
Okbye :)

p/s : dia tetap abang saye sampai laa dia yang putuskan hubungan tu sendiri :) 

That Should Be Me :)

Assalamualaikum :)

Hai hai :)
Actually, time time saye tabule tido macam ni, saye dengar lagu.
And then, terklik kat satu lagu ni.
Tajuk dia THAT SHOULD BE ME :)
Emm, saye nak cakap, lagu ni khas saye tujukan buat someone :)
Kalau dia baca post ni, thank you laa :)
But, kalau dia tak baca, sokay, takda paksaan pun.
So, this is the lyric :)

Everybody's laughing in my mind,
Rumors spreading 'bout this other girl,
Do you do what you did when you
did with me?
Does she love you the way I can?
Did you forget all the plans
that you made with me?
'cause baby I didn't!
That should be me,
Holdin' your hand,
That should be me
Makin' you laugh,
That should be me,
This is so sad,
That should be me,
That should be me,
That should be me,
Feelin' your kiss,
That should be me,
Buyin' you gifts,
This is so wrong,
I can't go on,
Till you believe that,
That should be me
Ouuuuuuu
ouuuuuuuu
That should be me,
Yeah,
You said you needed a little time
For my mistakes,
It's funny how you used that time
To have me replaced,
Did you think that I wouldn't see you out at the movies
Whatcha doin' to me,
You're takin' her where we used to go,
Now if you're tryin' to break my heart,
It's working 'cause you know that
That should be me,
Holdin' your hand,
That should be me,
Makin' you laugh,
That should be me,
This is so sad,
That should be me,
That should be me,
That should be me,
Feelin' your kiss,
That should be me ,
Buyin' you gifts,
This is so wrong,
I can't go on,
Till you believe that,
That should be me
I need to know should I fight
For our love for this long
It's getting harder to shield
This pain in my heart
That should be me,
Holdin' your hand,
That should be me,
Makin' you laugh,
That should be me,
This is so sad,
That should be me,
That should be me,
That should be me,
Feelin' your kiss,
That should be me,
Buyin' you gifts,
This is so wrong,
I can't go on,
Till you believe that,
That should be me,
Holding your hand,
That should be me,
Oh i makin you laugh, oh Baby,
That should be me,
That should be me
givin you flowers
That should be me,
Talking by hours
That should be me
That should be me
that should be me
Never should've let you go
I never should've let you go
That should be me
Never should've let you go
That should be me
 p/s : actually lagu ni khas untuk KD :)

Hmm =.=

Assalamualaikum :)

Hai hai :)
Masa saye taip benda ni, saye sendiri tak pasti apa perasaan saye.
Marah ?
Sedih ?
Gembira ?
Terharu ?
Geram ?
Rasanya semua ada.
Marah sebab kena maki.
Sedih sebab saye fikir saye terlalu bodoh kerana tak dapat buad keputusan dengan baik.
Gembira sebab KD ambil berat pasal saye. :)
Terharu sebab I can rely on KD :)
Geram sebab masih ada lelaki macam BOY tu =='
Okayy, tu jeh.
Bye :)

Lot of Love, FIE :)
p/s : mix =.= 

TELATAH manusia :)

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Sihat jeh kann ?
Saye pening, runsing dengan perangai manusia.
I'm sorry.
Buat masa ni, saye ade KD :)
Saye tak dapat trima orang lain.
Semalam, hampir jeh saye jadi milik orang lain.
Hampir ?
Dah menjadi pun walaupun cuma untuk sejam. HAHA :)
Okay, crita dia macam ni.
Semalam, ade laa sorang boy ni, agak 'lama' laa kenal dia.
Dia cakap, dia nak saye.
Masa untuk berfikir tentang baik buruk cuma diberi 10 MINIT jeh.
How come nak fikir segalanya dalam masa 10 MINIT ?
Okay then, lepas fikir, jawapan saye yang pertama ialah TIDAK :)
Lepas tu, dia call.
Dia nakkan KEPASTIAN :)
Masa 10 MINIT diberi lagi tapi dalam 10 MINIT ni laa saye DIPROVOK :(
Dia cakap...
Please say YES. kalau awak cakap ya, ia bagi kesan yang mendalam kat saye. Kalau awak cakap tidak pun, ia masih memberi kesan yang mendalam. Kalau ya, saye happy. Kalau tidak, saye sedih dan kecewa. Tapi, saye terima apa segala keputusan awak. Tapi, saye mengharap benda yang baik dari awak.
Disebabkan ayat tu laa, saye buat keputusan dengan cakap...
Ya, saye terima awak.
Dari situlah, kitorang cakap phone selama sejam.
Serius cakap, saye tak banyak cakap pun.
Bukan sebab malu, tapi sebab RIMAS mungkin.
Sorry to say :(
Saye bukan untuk dia.
Saye masih menanti kehadiran orang lain.
Saye masih ada KD saye :)
Lelaki yang saye anggap agak COMEL tuh.
Haha :)
Cuma dia yang boleh buat saye tersenyum and he's my SOUL MATE. HAHA : D
And baru kejap tadi, FOR THE FIRST TIME, kena MAKI dengan seorang insan bernama LELAKI =.=
Dia cakap macam-macam.
Saye cuma mampu cakap THANK YOU ja :)
Disebabkan MAKI tu lahh, saye text KD and critakan segalanya :)
Dia cakap...
Don't worry. Kan aku dah janji untuk jaga kau. 
Nampak tak beza KD dengan BOY tu ? :)
Tu je kot.
By the way, saye still tak puas hati. Hak saye untuk terima sapesape dalam hidup saye.
Terima kasih.
Okbye :)
Lots Of Love, FIE :)

p/s : Saye masih menanti kehadiran seseorang yang selalu buat saye tersenyum :) macam bodoh jeh bila fikir balik. HATI saye tak mampu diubah dengan hadirnya orang lain. HATI saye cuma SATU dan ia telah diisi dengan dia. dan biarlah persoalan tentang siapa yang memiliki sekeping HATI itu berakhir dengan pertanyaan :)


TERASA ke KECEWA?

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Kecewa ke terasa ?
Saye pun taktaw.
Apa nak cakap pun taktaw.
Haihh.
Okay fine.
Semalam, otp dengan dia bersebab.
Dia boleh buad poyo pulaak.
Dia senyap, tak cakap apa pun.
Okay fine.
Janji tak call dah, tak mesej dah, tak kacau dah.
Kalau awak text, saye reply laa mesej awak mcm biasa.
Janji tu...saye pun taktaw akan jadi macam mana.
Janji saye, saye ingat dan insyaAllah akan saye tunaikan.
Tapi janji awak ?
Dah laa, biarlah ape yang saye rasa, cuma saye yang tawu.
And this blog, cuma sekadar luahan ketidakpuasan hati :'(
Okbye :)


p/s : Someone love one, someone love two. But I love only one, that one is YOU :')

Sorry :(

Assalamualaikum :)

Hai viewers :)
Nak cakap, i'm sorry.
Khas ditujukan untuk KD.
Saye tawu ape yang saye buat tu memang betuibetui buat awak kecewa dengan tindakan saye.
Saye tawu ape yang saye buat tu memang akan buad awak terasa dengan saye.
But, i'm wonder why you can't hate me.
Semalam kita text.
Call jugaak.
Ayat awak yang paling saye tabule lupa tu, awak cakap...
Kau buat je laa ape pun, aku takkan benci kau 
Ape yang saye buat sampai awak tabule suruh diri awak benci saye?
I'm sorry, saye nak awak benci saye sebab dia.
Tu jeh, okbye :)

Lots of Love, FIE :)
p/s : Saye akan menanti kehadiran awak andai awak berjanji untuk mencari saye kembali. Itu JANJI saye kepada awak :)